top of page
IMGP8067 red - Copy.jpg

BARNGRUPPEN

För dig som är 8 - 12 år.

Barnträning: Welcome

Gruppen tränar främst aikido. Men under pandemin infördes iaido i gruppen för att kunna träna säkrare. I dag tränar gruppen iaido några gånger per termin och planen är att vi ska träna iaido på heltid om pandemin blir värre och vi måste distansera oss.

Då pandemin är slut får gruppen välja om vi ska fortsätta träna iaido eller inte.

Aikido är en fredlig kampsport. Vi attackerar inte, utan lär oss istället att bemöta en attack genom att använda motpartens energi. Målet är att ta kontroll utan att vi själva eller angriparen skadas. Eftersom teknikerna arbetar med motpartens energi fungerar de effektivt oavsett om motparten egentligen är starkare än den som försvarar sig.

Iaido är ett samlingsnamn på olika svärdskonster. Gruppen tränar två olika svärdskonster, Hoki Ryu och Renmei. Hoki Ryu är en gammal stil som samurajerna tränade. Renmei är en ny stil som man tävlar i. I båda stilarna tränar man separat med målet att utveckla sig själv.


Vi tränar på ett lekfullt sätt, samtidigt som vi lär oss om japansk tradition och respekt. Vi har inbyggt i träningen en stor fokus på att utveckla koordination. Träningen är fysisk, men vi är rädda om varandra och anpassar träningen efter varje deltagares förutsättningar. Det krävs inga förkunskaper och individuella begränsningar är något att lära sig av snarare än ett hinder. Skador är ovanliga (betydligt färre än i de flesta bollsporter), men i terminsavgiften ingår försäkring hos Folksam. Försäkringen är giltig redan under de tre gratispassen.

Barnträning: About Us

Vuxeninformation:

Tid:

Söndagar 17:00 - 18:00

Plats:

Dojo Elvärket
Förrådsgatan 6
542 35 Mariestad

Kostnad:

Prova 3 pass gratis – därefter 300 kr per termin. Halva priset för syskon.

Utrustning:

Oömma träningskläder
Traditionellt används en särskild dräkt kallad gi, de har fördelen att vara väldigt hållbara, men det går bra med vad som helst. Viktigt är att man kan röra sig och inte är alltför rädd om kläderna.

Då terminsavgiften är betald finns det möjlighet att kostnadsfritt låna en dräkt av klubben.

Gruppen  är populär, och det har tvingats oss att ha kö för att få börja i den. Genom att göra en intresseanmälan ställer man sig i kön och får börja direkt då det blivit en ledig plats för en.

IMGP1186 hemsida cropped.jpg
Barnträning: About
DSC_0087 3.jpg

Vad är Aikido?

Aikido är en japansk kampsport. Träningen är både med och utan vapen. I aikidon används tre olika vapen. Svärd, stav och kniv.


Aikido skapads av en gubbe som levde förr i världen. Han tyckte det var synd att skadas, som man gör i de kampsporter som han tränade tidigare. Därför skapade han Aikido.


Under träningen tränar vi både på tekniker, alltså hur man försvarar sig, och vi leker lekar tillsammans.

Barnträning: About

Vad är Iaido?

Iaido är en japansk kampsport. Träningen är med ett långt svärd som heter katana. Vi tränar inte med riktiga vassa svärd utan med träsvärd som kallas för bokken.


Iaido är vad samurajerna tränade förr i världen i Japan. De tränade gamla stilar av iaido. Vi tränar ibland en sådan gammal stil. En annan sorts iaido vi tränar ibland är en ny stil som man kan tävla i.


Vi tränar iaido under tiden som det där viruset, Covid-19, håller på. Det är bra att träna iaido just nu eftersom man har långt avstånd till varandra och viruset har svårare att smitta då. Om gruppen vill fortsätter vi träna iaido även efter att viruset försvunnit.

IMGP7471%20red2_edited.jpg
Barnträning: About

Graderingssystem 12:e - 7:e kyu

Träningens och graderingens syfte ska vara att främja varje elevs utveckling både fysiskt och psykiskt. Stor hänsyn ska tas till elevens förmåga avseende motorik, koordination, koncentrationsförmåga, social förmåga o.s.v.

Träningen ska bedrivas på ett lekfullt sätt. Teknikerna ska anpassas till barn och ungdomars förutsättningar.

Vid utförande av tekniker ska betoning läggas på rörelse och balans. S.k ledtekniker ska undvikas. Om ledtekniker görs ska dessa utföras med balansbrytning och om möjligt med modifierat grepp så att brytningar på leder undviks.

Eleverna fortsätter med ”vuxengraderna” när de nått 7:e kyu, oavsett ålder. Fr.o.m sitt 12:e levnadsår kan eleven övergå till vuxenträningen. När övergången sker och till vilken grupp avgörs utifrån elevens individuella förutsättningar och behov.

IMGP0852 hemsida.jpg
Barnträning: About
bottom of page