Riksidrottsförbundet "RF" är den samlade idrottsrörelsens medlemsorganisation som företräder idrotten såväl nationellt gentemot politiker och myndigheter som internationellt.

 

www.rf.se

Svenska Budo & Kampsportsförbundet (förkortat SB&K) är ett av Svenska Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund. SB&K har hittills organiserat främst kampsporter av ostasiatiskt ursprung, men man siktar numera på att ta in kampidrotter oavsett ursprung i förbundet.

 

www.budokampsport.se

Svenska Kendoförbundet är ett av underförbunden inom Svenska budo & kampsportsförbundet (SB&K) och administrerar, organiserar och främjar de japanska budoidrotterna kendo, iaido, jodo, naginata och kyudo.

 

http://www.kendoforbundet.se/

Svenska Aikidoförbundet består av samtliga klubbar med aikido på sitt program. Dessa samlas varje år vid förbundsstämma, där förbundsstyrelsen väljs. Styrelsen ansvarar för förbundets verksamhet mellan stämmorna.

 

www.svenskaikido.se

Hokuo Aikikai är en fristående svensk Aikikai-organisation som är öppen för alla klubbar som tränar aikido på det sätt som lärdes ut av Shoji Nishio sensei, 8 dan Aikikai shihan.

 

Alla våra medlemsklubbar är även anslutna till Aikidoförbundet, och genom detta till Svenska Budo- och Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

 

Besök gärna Hokuo Aikikai för mer information.